Program Code | Number of Credits | Education time |
---|---|---|
6B05169 | 240 | 4 |
1 | -Жеке кәсіби салаларында ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың түрлерін: интернет-ресурстарды, ақпаратты іздеу, сақтау, қорғау және тарату жөніндегі бұлтты және ұтқыр сервистерді қолдануға қабілетті. |
2 | -Мемлекеттік және шет тілдерінің орфоэпиялық, орфографиялық, пунктуациялық, лексикалық, грамматикалық, стилистикалық нормаларын сақтай отырып, әр түрлі стильдер мен жанрлардың ауызша, жазбаша мәтіндерін жасайды және коммуникативтік әрекетті құру стратегиясын және тактикасын иелене алады. |
3 | -Қазақстандық қоғамның тарихи білімін, әлеуметтік, іскерлік, мәдени, философиялық және этикалық нормалары мен құндылықтарын қолдана алады. |
4 | -Студенттердің әлеуметтік жеке тұлғалық құзыреттерін және салауатты өмір салтын қалыптастыра отырып белсенді демалыс пен бос уақытты тиімді ұйымдастырады, дене шынықтыру мен спорттың әлеуметтік-мәдени тәжірибесі мен әлеуметтік мәдени құндылықтарын қолданады. |
5 | -Зерттелетін салада мәліметтерді жинақтау және сыни көзқараспен талдау нәтижесінде өз бетінше шешімдер қабылдау арқылы көшбасшылық қабілетті қалыптастырады. |
6 | -Интернационалдық ортада мемлекеттік және шетел тілдерінде кәсіби, академиялық, ғылыми және әлеуметтік қарым-қатынастар орнатады. |
7 | -Кәсіби қызметінде ғылыми зерттеу әдістерін, академиялық жазба негізіндерін, академиялық адалдық принциптері мен мәдениетін қолданады . |
8 | -Кәсіби қызметінде қоғамның рухани құндылықтарын және экономикалық, экологиялық, құқықтың, сыбайлас жемқорлыққа қарсы қағидаттарын сақтайды. |
9 | -Биотехнологияның негізгі заңдылықтарын түсініп, өнеркәсіп салаларында озық технологияларды қолданады |
10 | -Тірі ағзадағы заттардың биохимиялық функциясы мен молекулалық құрылымының өзара байланысын тәжірибелерді жүргізу арқылы талдайды |
11 | -Биотехнологиялық өзгерістерді зертханалық жағдайда айқындап, ғылыми зерттеу нәтижелерін талдайды. |
12 | -Биотехнологиялық процесс кезіндегі тірі ағзалардың сыртқы ортамен байланысын микробиологиялық өзгерістерде айқындайды. |
13 | -Нано-, биотехнологиялардың клеткалық инженерия нәтижелерін қолдануда микробиологиялық синтез әдістерін таңдайды. |
14 | -Биообъектілердің өнімділігін арттыру үшін биотехнологиялық препараттардың тиімді технологияларын техникалық шарттарға сәйкес, жүзеге асыру алгоритмін әзірлейді. |
15 | -Жаңа түрлер алу үшін биоресурстарды пайдаланып селекциялық зерттеулер жүргізеді. |
1. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
AZhK1247 | Introduction to academic writing | Kazakh | 3 | 1 | 2 | |
BN 1266 | Basis of Biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
ІІ.семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
SH 1276/CG 1276 | Сytology and Histology | Kazakh | 6 | 1 | 2 | 0 |
ІІІ. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
BN1233 | Forms of Biotechnology | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
TBNKZh2251 | «Биотехнологиялық өндірістердің құрал-жабдықтары» | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
TOBOU 2252 | Organization of biotechnological productions | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | |
ZhB 2277 | Cell Biotechnology | Turkish | 5 | 1 | 2 | |
ОМҒ 1297 | Morphology and physiology of plants | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
IV. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
2172 | Theories of Leadershıp | Kazakh | 5 | 1 | 1 | |
SM3301 | Sanitary microbiology | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
ZhM2298 | General microbiology | Turkish | 5 | 1 | 2 | |
АM4296 | Agricultural Microbiology | Kazakh | 5 | 1 | 2 |
V. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
AZhF 3312 | Human and animal physiology | Turkish | 5 | 15 | 30 | |
AZhF 3312 | Human and Animal Physiology | Turkish | 5 | 1 | 2 | |
BOB 3254 | Biotechnology of production of biopreparations | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
BSA 3241 | Breeding methods in biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
TZhOOAA3289 | Technology of Creation of Transgenic Plants and Animals | English | 5 | 1 | 2 | 0 |
ZhG331 | General genetics | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
ZhG331 | Technology of creation of genetically modified organisms | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
Zoo3285 | Animal Biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
VI. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
AB3278 | Agricultural Biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
Fit3312 | Plant biotechnology | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | |
LMZhMDP 3247 | Microbiological control of biotechnological industries | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
ME 3306 | Engineering enzymology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
OIN3317 | Basics of Plant Introduction | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
TB 3312 | Food biotechnology | Russian, Kazakh | 6 | 1 | 2 | 0 |
ОМ 4295 | Industrial microbiology | Russian | 5 | 1 | 2 | 0 |
VII. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
ATOB 4260 | Biotechnology of food products | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
Bio 4294 | Бионанотехнология | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
BMZA 4310 | Botanical and mycological research methods | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
МB 4286 | Medical Biotechnology | Turkish | 5 | 1 | 2 | 0 |
VIII. семестр | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Lesson Code | Course Name | Languages in which the course is offered | Credit | Weekly Lesson Hours (Theoretical) | Weekly Lesson Hours (Practice) | Weekly Class Hours (Laboratory) |
AZB4314 | Protein Biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
BZhZAK4311 | Devices and Methods of Biological Research Systems | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
EB4305 | Environmental Biotechnology | Kazakh | 7 | 1 | 0 | 3 |
OB 4304 | Industrial biotechnology | Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
TB4315 | Toxicology and biosafety | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |
USOB4316 | Biotechnology of national fermented milk products | Russian, Kazakh | 5 | 1 | 2 | 0 |