Биотехнология
Сабақтың коды Курс аты Сынып Академиялық кредит Cағат Апталық сабақ сағаттары (лекция) Апталық сабақ сағаттары (практика) Апталық сабақ сағаттары (зертханалық)
OB 4304 Өнеркәсіптік биотехнология төртінші курс 5 150 1 2 0
Пәннің сипаттамасы
Қазақ тілі
Ерденов Мұрат

Жасушалармен және жасушалар дақылдарымен эксперименттік жұмыс тәсілдерін, макромолекулаларды
зерттеудің физика, химиялық әдістерін, тірі жүйелерді зерттеу және талдау әдістерін, биологиялық,зерттеулер
нәтижелерін өңдеудің математикалық әдістерін,биоинженерлік объектілерді құру үшін қажетті биоинженерия негіздерін меңгеру.

 Биотехнология негіздері, Биотехнология нысандары , 

 Мамандыққа кіріспе, Биопрепараттар өндірісінің биотехнологиясы, 

Топпен жұмыс, миға шабуыл, пікір алмасу, сын тұрғысынан ойлау

1ОН (2)- - ақпараттың артықшылықтары мен кемшіліктерін жазып көрсетеді, - конструктивті ойлайды, өзінің көзқарасын идеяларға жүгіну негізінде дәлелдейді; - өзіндік тұжырым қалыптастыру үшін әртүрлі көзқарастарды мақсатты түрде зерттейді;
2ОН(6) - командада өз ойын нақты жеткізеді, жаңа шешімдерді нәтижеге сәйкес ұсынады; топта жұмыс істеуге қабілетті, өз пікірін ұжым пікірімен ұштастыра біледі, қақтығыстарды шешуде өз көзқарасы мен идеалдарын жақтауда жоғары сенім көрсетеді;
Haftalık KonuБағалау әдісі
1Тамақ өнеркәсібінде биотехнологияны қолдануЖазбаша
2Сүт биотехнологиясыЖазбаша
3Спирттер мен полиолдар өндірісі.Жазбаша
4Екіншілік метаболит түзілу өндірісі.Жазбаша
5Ферменттер өндірісі, ферментті препараттарды тамақ өнеркәсібінде қолдану.Жазбаша
6Аминқышқылдар, органикалық қышқылдар, витаминдер өндірісіЖазбаша
7Лигноцеллюлозалық объектілердің биоконверсиясыЖазбаша
8Саңырауқұлақтарды тағамдық биотехнологияда қолдануЖазбаша
9Биомасса өндірісіЖазбаша
10Биотехнологиядағы ең қарапайымдар.Жазбаша
11Балдырлардың биотехнологияда қолданылуыЖазбаша
12Биотрансформация.Жазбаша
13Өндірістік биотехнологиядағы өсімдіктерЖазбаша
14Биотехнологиялық процестерді өндірістік ұйымдастырудың негізгі принциптеріЖазбаша
15Биотехнологиялық өндіріс кезеңдері.Жазбаша
Пәннің оқу нәтижелерімен байланысы
PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15
Оқулық / Материал / Ұсынылатын ресурстар
1Биологиялық препараттар өндірісінің технологиясы. Оқулық. Есімова А.М., Кедельбаев Б.Ш. 2014
2Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясы. Оқу-әдістемелік құрал. Ғ. И. Исаев, Н. Н. Салыбекова. Түркістан : Әлем, 2020
3Өсімдіктер биотехнологиясының негіздері. Г. Ж. Уәлиханова (CD-ROM) library.ayu.edu.kz
4Полезные растения и биотехнология их приготовления. Учебник. Канаев А.Т., Канаева З.К. 2015.
5Промышленная биотехнология. Лесова Ж.Т,Алматы, 2011, 109 стр