| Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| FE 4387 | Азық- түлік экологиясы | төртінші курс | 5 | 150 | 1 | 1 | 1 |
Құралдар мен жабдықтарды дайындау, метрологиялық –экологиялық қамтамасыз ету, сонымен қатар тіршілік әрекеті қауіпсіздігі салаларындағы мемлекеттік стандарт жүйелерін меңгеруді үйрету. Экологиялық стандарттардың сертификация саласындағы құжаттаманы дұрыс жүргізуге дағдылау.
-
-
Топпен жұмыс, сын тұрғысынан ойлау, миға шабуыл, постер қорғау, топпен жұмыс, Case-study әдісі
| 1 | 1- Азық-түлік қауіпсіздігі туралы мәселелерді қолданады; |
| 2 | 2- Азық-түліктің құндылығын және тұтынудың экологиялылығын біледі және бағалайды; |
| 3 | 3- Микроорганизмдердің гигиеналық нормативтері біледі; |
| 4 | 4- Тамақ өнімдерін пайдаланғанда орын алуы мүмкін кері әсерлерді біледі. |
| 5 | 5- Диоксиндер және диоксин тәрізді қосылыстардың, нитраттар мен нитриттердің, пестицидтердің жағымсыз процестері туралы түсініктерін қалыптастырады және меңгереді; |
| 6 | 6- Азық-түлік өнімдерінің ауыр металлмен, радиоактивті заттармен ластануының жағымсыз процестері туралы түсініктерін қалыптастырады және меңгереді; |
| 7 | 7- Тамақ өнімдерінің экологиялық қасиеттері мен тамақ қалдықтары, оны кәдеге жарату туралы түсініктерін қалыптастырадықолданады. |
| Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
|---|---|---|
| 1 | Тамақтану туралы жалпы мәліметтер және тамақ өнімдеріне қойылатын гигиеналық талаптар | Ауызша |
| 2 | Азық-түліктің қауіпсіздігі | Ауызша |
| 3 | Азық-түліктің құндылығы | Ауызша және жазбаша |
| 4 | Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің микробиологиялық көрсеткіштері | Ауызша және жазбаша |
| 5 | Микроорганизмдердің санитарлық-көрсеткіштері | Жазбаша |
| 6 | Диоксиндер және диоксин тәрізді қосылыстар | Жазбаша |
| 7 | Нитраттар, нитриттер және нитрозоқосылыстар | тест |
| 8 | Пестицидтер | презентация |
| 9 | Азық-түліктің улы элементтермен ластануы | Сөздік |
| 10 | Мал шаруашылығында қолданылатын заттармен және қосылыстармен ластану | Сөздік |
| 11 | Азық-түлік өнімдерінің қорғасынмен, мышьякпен, алюминиймен және кадмиймен ластануы | Ауызша |
| 12 | Тамақ өнімдерінің мыс, қалайы және хроммен ластануы | Ауызша |
| 13 | Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің радиациялық қауіпсіздігінің негіздері | Жазбаша |
| 14 | Тұтыну тауарларының экологиялылығы | Ауызша |
| 15 | Тамақ қалдықтары және оларды кәдеге жарату ережелері | тест |
| PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 | PÇ16 | PÇ17 |
|---|