Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
USOB4316 | Ұлттық сүтқышқылды өнімдердің биотехнологиясы | төртінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пәннің мақсаты ұлттық сүтқышқылды өнімдер өндірісінде қолданылатын микроорганизмдер, оның ішінде сүтқышқылды бактериялар, ашытқылар, олардың цитологиясы мен химиялық құрамы және биотехнологиялық
ерекшеліктері туралы ғылыми теориялық білімдерін көрсетеді. Пәнді игеру нәтижесінде сүтқышқылды өнімдер
өндірісіндегі қазіргі заманғы биотехнологиялық процестерді ғылыми- зерттеу және ұйымдастыру, тамақ өнеркәсібіндегі биотехнологиялық әдістері мен тәсілдерін жүзеге асыру, оларды практикада қолдану дағдысын қалыптастырады.
Жоқ
Жоқ
Топтық жұмыс, Миға шабуыл, Пікір алмасу, Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН6- биотехнология саласында ферменттер, вирустар, микроорганизмдер, жануарлар мен өсімдіктердің жасушалық дақылдарын ала отырып, олардың биосинтезін және биотрансформациясын тағам мен басқа да өнеркәсіп салаларында қолдану үшін қажетті озық әдістерді пайдаланады |
2 | ОН 10 - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Сүттің химиялық құрамы мен қасиеті | Жазбаша |
2 | Сүт өнімдерінің түрлері | Жазбаша |
3 | Сүт өнімдерін өндіру кезіндегі залалсыздандырудын түрлері жəне оларды қолдану | Жазбаша |
4 | Сиыр сүтінің құрамындағы құнды заттар (ақуыздар, көмірсулар, дәрумендер) | Жазбаша |
5 | Жылқы сүтінің құрамындағы құнды заттар (минералды заттар, липидтер, ферменттер) | Жазбаша |
6 | Түйе сүтінің құрамындағы құнды заттар (минералды заттар, липидтер, ферменттер) | Жазбаша |
7 | Қой және ешкі сүтінің құрамындағы құнды заттар (минералды заттар, липидтер, ферменттер) | Жазбаша |
8 | Шұбат тұрлері, дайындау технологиясы | Жазбаша |
9 | Қымыздың түрлері мен дайындау технологиясы | Жазбаша |
10 | Айран дайындаудың технологиясы | Жазбаша |
11 | Сары май мен ірімшік дайындау технологиясы | Жазбаша |
12 | Балмұздақ пен сүттен дайындалатын балалар сусындарының ерешеліктері | Жазбаша |
13 | Балаларға дайындалатын сүт тағамдары | Жазбаша |
14 | Сүт өнімдерін өндіру кезінде кездесетін ақаулар | Жазбаша |
15 | Құрғақ сүт өнімдерін дайындау технологиясы |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|