Биотехнология
Сабақтың коды Курс аты Сынып Академиялық кредит Cағат Апталық сабақ сағаттары (лекция) Апталық сабақ сағаттары (практика) Апталық сабақ сағаттары (зертханалық)
TOBOU 2252 Биотехнологиялық өндірістерді ұйымдастыру Екінші курс 5 150 1 2
Пәннің сипаттамасы
Орыс тілі, Қазақ тілі
Э.Қ.Ибрагимова

Пәннің мақсаты тағам
өнімдерін өндіру
саласында
кәсіпорынның
өндірістік қызметін
жүзеге асырудың
заңдылықтарын,
әдістерін, нысандарын,
материалдық-
техникалық қамтамасыз
ету, тауарларды сақтау-
өткізу процестері
туралы білімін
қалыптастыру. Пәнді
игеру нәтижесінде
студент жаңа өнімдер
шығаруда өндірістік
процестерді
ұйымдастыру мен
жоспарлаудың,
нормалаудың,
қабылданған
шешімдердің
тиімділігін анықтауға,
экономикалық
техникалық тиімділікті
есептеу әдісін қолдана
отырып, өндірістің
қуаттылығына баға
беруге дағдыландырады

Топтық жұмыс , Миға шабуыл ,

Пікір алмасу , Сын тұрғысынан ойлау

1ОН10- - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады
2ОН 11 - өндірістік биотехнологияның қазіргі таңдағы даму деңгейінің өзекті аспектілерін талдай отырып, тірі ағзалардың түр өзгеріске ұшырау себептерімен ферменттердің молекулалық механизмдері, заңдылықтары негізінде генетикалық және биохимиялық үдерістердің, полиферменттік жүйелердің алгоритмін әзірлейді
Haftalık KonuБағалау әдісі
1Кәсіпорынның жалпы және өндірістік құрылымы
2Өндірістік үрдіс және уақыт бойынша оны ұйымдастыру
3Биотехнологиялық процесстер. Биотехнологияның даму сатылары. Халық шаруашылығының əр түрлі саласындағы биотехнология
4Өндірісті ұйымдастыру түрлері
5Өндірсті ғылыми- техникалық тұрғыдан дайындауды ұйымдастыруды жетілдіру
6Кәсіпорынның инновациялық қызметін ұйымдастыру негіздері
7Өнім сапасын бақылауды ұйымдастыру
8Қоршаған ортаны қорғауды ұйымдастыру және табиғат ресурстарын ұтымды пайдалану
9Өндірістік инфрақұрылымның мазмұны мен міндеттері
10Кәсіпорынның құрал- сайман шаруашылығын ұйымдастыру
11Кәсіпорынның жөндеу шаруашылығын Ұйымдастыру
12Кәсіпорынның энергетикалық шаруашылығын ұйымдастыру
13Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
14Қойма шаруашылығын ұйымдастыру
15Жаңа техниканы игеру жұмыстарын ұйымдастыру
16Негізгі өндіріс процессіндегі еңбек заттарының қозғалысының түрлері
Пәннің оқу нәтижелерімен байланысы
PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15
Оқулық / Материал / Ұсынылатын ресурстар
11. Биотехнологиядағы процесстер мен аппараттар негізі. Оқу құралы [Текст] / А. С. Кистаубаева. - Адматы : [б. и.], 2017
22. Өндірістік биотехнологиядағы теориялық негіздері. Оқу-әдістемелік құралы [Текст] / А. С. Кистаубаева, А. К. Садвакасова, М. С. Сарсембаев . - Алматы : Қазақ ун-ті, 2017.
33. Тағамдық биотехнологиядан: Әдістемелік нұсқаулық. әл-Фaрaби aтындaғы Қaзaқ ұлттық университеті. - Aлмaты: Қaзaқ университеті, 2018. http://rmebrk.kz/ Р.Ж. Бержанова, Т.Д. Мукашева, Р.К. Сыдыкбекова т.б
44. Тағам жəне биотехнологиялық өндірістерінің микробиологиялық негіздері: Оқулық. /; ҚР Білім және ғылым министрлігі, ҚР жоғары оқу орындарының қауымдастығы. - Алматы: BOOKPRINT, 2013. http://rmebrk.kz/ Ж.Т. Лесова, Х.Х. Макажанова, С.А. Надирова