Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TOBOU 2252 | Биотехнологиялық өндірістерді ұйымдастыру | Екінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 |
Пәннің мақсаты тағам
өнімдерін өндіру
саласында
кәсіпорынның
өндірістік қызметін
жүзеге асырудың
заңдылықтарын,
әдістерін, нысандарын,
материалдық-
техникалық қамтамасыз
ету, тауарларды сақтау-
өткізу процестері
туралы білімін
қалыптастыру. Пәнді
игеру нәтижесінде
студент жаңа өнімдер
шығаруда өндірістік
процестерді
ұйымдастыру мен
жоспарлаудың,
нормалаудың,
қабылданған
шешімдердің
тиімділігін анықтауға,
экономикалық
техникалық тиімділікті
есептеу әдісін қолдана
отырып, өндірістің
қуаттылығына баға
беруге дағдыландырады
Топтық жұмыс , Миға шабуыл ,
Пікір алмасу , Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН10- - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
2 | ОН 11 - өндірістік биотехнологияның қазіргі таңдағы даму деңгейінің өзекті аспектілерін талдай отырып, тірі ағзалардың түр өзгеріске ұшырау себептерімен ферменттердің молекулалық механизмдері, заңдылықтары негізінде генетикалық және биохимиялық үдерістердің, полиферменттік жүйелердің алгоритмін әзірлейді |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Кәсіпорынның жалпы және өндірістік құрылымы | |
2 | Өндірістік үрдіс және уақыт бойынша оны ұйымдастыру | |
3 | Биотехнологиялық процесстер. Биотехнологияның даму сатылары. Халық шаруашылығының əр түрлі саласындағы биотехнология | |
4 | Өндірісті ұйымдастыру түрлері | |
5 | Өндірсті ғылыми- техникалық тұрғыдан дайындауды ұйымдастыруды жетілдіру | |
6 | Кәсіпорынның инновациялық қызметін ұйымдастыру негіздері | |
7 | Өнім сапасын бақылауды ұйымдастыру | |
8 | Қоршаған ортаны қорғауды ұйымдастыру және табиғат ресурстарын ұтымды пайдалану | |
9 | Өндірістік инфрақұрылымның мазмұны мен міндеттері | |
10 | Кәсіпорынның құрал- сайман шаруашылығын ұйымдастыру | |
11 | Кәсіпорынның жөндеу шаруашылығын Ұйымдастыру | |
12 | Кәсіпорынның энергетикалық шаруашылығын ұйымдастыру | |
13 | Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру | |
14 | Қойма шаруашылығын ұйымдастыру | |
15 | Жаңа техниканы игеру жұмыстарын ұйымдастыру | |
16 | Негізгі өндіріс процессіндегі еңбек заттарының қозғалысының түрлері |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|
Оқулық / Материал / Ұсынылатын ресурстар | ||
---|---|---|
1 | 1. Биотехнологиядағы процесстер мен аппараттар негізі. Оқу құралы [Текст] / А. С. Кистаубаева. - Адматы : [б. и.], 2017 | |
2 | 2. Өндірістік биотехнологиядағы теориялық негіздері. Оқу-әдістемелік құралы [Текст] / А. С. Кистаубаева, А. К. Садвакасова, М. С. Сарсембаев . - Алматы : Қазақ ун-ті, 2017. | |
3 | 3. Тағамдық биотехнологиядан: Әдістемелік нұсқаулық. әл-Фaрaби aтындaғы Қaзaқ ұлттық университеті. - Aлмaты: Қaзaқ университеті, 2018. http://rmebrk.kz/ Р.Ж. Бержанова, Т.Д. Мукашева, Р.К. Сыдыкбекова т.б | |
4 | 4. Тағам жəне биотехнологиялық өндірістерінің микробиологиялық негіздері: Оқулық. /; ҚР Білім және ғылым министрлігі, ҚР жоғары оқу орындарының қауымдастығы. - Алматы: BOOKPRINT, 2013. http://rmebrk.kz/ Ж.Т. Лесова, Х.Х. Макажанова, С.А. Надирова |