Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TB 3312 | Тағам биотехнологиясы | Үшінші курс | 6 | 180 | 1 | 2 | 0 |
Пәннің мақсаты тағам биотехнологиясының даму кезеңдері мен микроорганизмдерді өндірісте қолдану аспектілері, басты мәселелері және биотехнологиялық саланың құрылымы мен негізгі өндіріс көздерін ұйымдастыру ерекшеліктерін қарастыру. Пәнді игеру нәтижесінде микробтық синтез өнімдерін өндірудің жалпы биотехнологиялық схемасында ашыту, нан пісіру, сүт, ет өңдеу, алкогольді, алкогольсіз өндірісінде өнім түрлеріне
микробиологиялық зерттеу тәсілдері арқылы талдау жасау дағдыларын меңгертеді.
Экология биотехнология
Биотехнология негіздері
learning and study, дамыта оқыту әдісі, Модульдік оқыту технологиясы, баяндау, пікір алмасу, Пікірталасу, проблемалық әдістер
1 | ОН6- биотехнология саласында ферменттер, вирустар, микроорганизмдер, жануарлар мен өсімдіктердің жасушалық дақылдарын ала отырып, олардың биосинтезін және биотрансформациясын тағам мен басқа да өнеркәсіп салаларында қолдану үшін қажетті озық әдістерді пайдаланады |
2 | ОН 10 - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Тағам биотехнологиясының даму тарихы | Жазбаша |
2 | Аралас сүт қышқылды жəне спиртті ашыту өнімдерін алу | Жазбаша |
3 | Нан пісіру өндірісі. Ұндағы микроорганизмдер. | Жазбаша |
4 | Нан ашытқысын өндіру | Жазбаша |
5 | Сүт және сүт өнімдерінің өндірісі. Сүт қышқылы ашу үдерісі | Жазбаша |
6 | Микробиологиялық зертханадағы жабдықтар. Өндірістегі инфекцияның негізгі көзі | Жазбаша |
7 | Спирт жəне арақ-ликер өндірісі | Жазбаша |
8 | Сыра қайнату жəне алкогольсіз өндірісі | Жазбаша |
9 | Шарап өндірісі | Жазбаша |
10 | Кондитерлік өндіріс | Жазбаша |
11 | Микроорганизмдерді өнеркәсіптерде қолдану. Ашыту арқылы өнім алу | Жазбаша |
12 | Ет өндірісі | Жазбаша |
13 | Суыған, тоңазытылған еттердің микрофлорасы. Құс етінің және шұжық өндірісінің микрофлорасы. | Жазбаша |
14 | Ашытылған жəне тұздалған өнімдер өндірісі | Жазбаша |
15 | Консервіленген жəне кептірілген көкөністер өндірісі | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|