Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
SZA 6311 | Өндірістік микробиология | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Микробтық популяциялардың қызмет етуі және оларды өнеркәсіптік өндіріс жағдайында басқару мүмкіндігі
туралы негізгі түсініктерін қалыптастыру. Оқу курсы өнеркәсіптік өсіру объектілері ретінде микроорганизмдер
туралы білімді қалыптастырады. Пән тағамдық өнімдердің микробиологиялық өндірісінің және микробтан шыққан
кейбір биологиялық белсенді заттардың негізгі технологиялық сызбаларын зерттеуге бағытталған.
Сельскохозяйственная селекция
Биология клетки
Топтық жұмыс,Миға шабуыл,Пікір алмасу,Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН 5 -іздестіру-зерттеу қызметінің дағдыларын меңгереді, зерттеу нәтижелерін талдайды, жинақтайды, зерттеудің теориялық және эксперименттік әдістерін қолдану дағдыларын қалыптастырады.; - Экспериментті өз бетінше жүргізеді; алынған деректерді өңдейді және қорытынды жасайды |
2 | ОН 10 - зерттеу жұмыстарының нәтижелерін статистикалық өңдеуді жүргізеді; - ғылыми тәжірибені жобалау, талдау және әзірлеу нәтижелерін жинақтайды |
3 | ОН 11 - биологиялық объектілер туралы терең білімі бар; - процестер мен құбылыстардың заңдылықтарын бағалайды, іс жүзінде қолдану қабілетін көрсетеді |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Микробтық метаболизмге негізделген тамақ өндірісі. | Ауызша және жазбаша |
2 | Тамақ өндірісіндегі өндірістік микробиология | Ауызша және жазбаша |
3 | Медицинада өндірістік микробиология өнімдерін қолдану. | Ауызша және жазбаша |
4 | Экологиялық биотехнологияда өндірістік микробиология өнімдерін пайдалану. | Ауызша және жазбаша |
5 | Микроағзалармен антибиотиктердің биосинтезделуін жоғарылату жолдары. | Ауызша және жазбаша |
6 | Өндірістік микробиологияның негізгі мақсаты мен міндеттері. Даму тарихы. | Ауызша және жазбаша |
7 | Ферменттер, дәрумендер және амин қышқылдарын алудың микробиологиялық процестері. | Ауызша және жазбаша |
8 | Микроағзалардың иммобилизацияланға н жасушалары және оларды қолдану. | Ауызша және жазбаша |
9 | Ауыл шаруашылығында өндірістік микробиология өнімдерін пайдалану. | Ауызша және жазбаша |
10 | Спирттік ашу мен сүтқышқылды ашу үдерістеріндегі микроағзалардың рөлі. | Ауызша және жазбаша |
11 | Көмірсулардан органикалық қышқылдарды алу. | Ауызша және жазбаша |
12 | Вакциналар, бактериофагтар және адам микрофлорасын қалпына келтіретін препараттар өндірісі | Ауызша және жазбаша |
13 | Практикалық маңызды заттардың продуценттері – микроағзалар селекциясы. Генетикалық инженерияны микроағзалардың пайдалы штаммдарын алу үшін қолдану. | Ауызша және жазбаша |
14 | Азотфиксациялаушы бактериалды препараттарды алу. | Ауызша және жазбаша |
15 | Микроағзалармен материалдардың зақымдану белгілері | Ауызша және жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 |
---|