Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ОМ 4295 | Өнеркәсіптік микробиология | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Микробтық популяциялардың қызмет етуі және оларды өнеркәсіптік өндіріс жағдайында басқару мүмкіндігі
туралы негізгі түсініктерін қалыптастыру. Оқу курсы өнеркәсіптік өсіру объектілері ретінде микроорганизмдер
туралы білімді қалыптастырады. Пән тағамдық өнімдердің микробиологиялық өндірісінің және микробтан шыққан
кейбір биологиялық белсенді заттардың негізгі технологиялық сызбаларын зерттеуге бағытталған.
Сельскохозяйственная селекция
Биология клетки
Топпен жұмыс, блиц-сұрақтар, сын тұрғысынан ойлау, миға шабуыл, кейс-стадий.
1 | ОН 5 -іздестіру-зерттеу қызметінің дағдыларын меңгереді, зерттеу нәтижелерін талдайды, жинақтайды, зерттеудің теориялық және эксперименттік әдістерін қолдану дағдыларын қалыптастырады.; - Экспериментті өз бетінше жүргізеді; алынған деректерді өңдейді және қорытынды жасайды |
2 | ОН 10 - зерттеу жұмыстарының нәтижелерін статистикалық өңдеуді жүргізеді; - ғылыми тәжірибені жобалау, талдау және әзірлеу нәтижелерін жинақтайды |
3 | ОН 11 - биологиялық объектілер туралы терең білімі бар; - процестер мен құбылыстардың заңдылықтарын бағалайды, іс жүзінде қолдану қабілетін көрсетеді. |
4 | ОН 13 - табиғи ресурстарды ұтымды пайдалану мен қорғаудың заңдарын, қағидаттары мен ережелерін талдайды, қорғау жөніндегі іс- шараларды ұйымдастырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Өндірістік микробиологияның негізгі мақсаты мен міндеттері. Даму тарихы. | Жазбаша |
2 | Микробтық метаболизмге негізделген тамақ өндірісі. | Жазбаша |
3 | Тамақ өндірісіндегі өндірістік микробиология | Жазбаша |
4 | Медицинада өндірістік микробиология өнімдерін қолдану. | Жазбаша |
5 | Ауыл шаруашылығында өндірістік микробиология өнімдерін пайдалану. | Жазбаша |
6 | Микроағзалармен антибиотиктердің биосинтезделуін жоғарылату жолдары. | Жазбаша |
7 | Практикалық маңызды заттардың продуценттері – микроағзалар селекциясы. Генетикалық инженерияны микроағзалардың пайдалы штаммдарын алу үшін қолдану. | Жазбаша |
8 | Ферменттер, дәрумендер және амин қышқылдарын алудың микробиологиялық процестері. | Жазбаша |
9 | Микроағзалардың иммобилизацияланға н жасушалары және оларды қолдану. | Жазбаша |
10 | Спирттік ашу мен сүтқышқылды ашу үдерістеріндегі микроағзалардың рөлі. | Жазбаша |
11 | Көмірсулардан органикалық қышқылдарды алу. | Жазбаша |
12 | Вакциналар, бактериофагтар және адам микрофлорасын қалпына келтіретін препараттар өндірісі | Жазбаша |
13 | Экологиялық биотехнологияда өндірістік микробиология өнімдерін пайдалану. | Жазбаша |
14 | Азотфиксациялаушы бактериалды препараттарды алу. | Жазбаша |
15 | Микроағзалармен материалдардың зақымдану белгілері | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|