Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
LMZhMDP 3247 | Биотехнологиялық өндірістерді микробиологиялық бақылау | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пәннің мақсаты биотехнологиялық өнеркәсіптік микробиологияда бақылаудың негіздерін,технологиялық схемасын және өндірістік процестердің ықтимал ластану көздерін, себеп салдарын меңгеру. Пәнді игеру нәтижесінде биотехнологиялық процестердің асептикалық жағдайларын инженерлік-техникалық қамтамасыз ете отырып,
микробиологиялық бақылаудың құрылымы мен биотехнологиялық процестерді басқаруды ұйымдастырады.
Отандық өндірістегі дайын өнімнің құрылымы, сапасы мен көрсеткіштеріне бақылауды жүзеге асыратын әдістерді
микробиологиялық зертханаларда жүргізу қабілетін қалыптастырады.
Жоқ
Жоқ
Топтық жұмыс,Миға шабуыл, Пікір алмасу,Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН7- тірі ағза мүшелері мен мүшелер жүйесінің физиологиялық қызметін, сыртқы ортамен байланысын, оның бейімделуінде болатын биотехнологиялық өзгерістерді зерттей отырып, ағзаға тән функциялар мен микробиологиялық процестердің жүру механизмін, зертханалық жұмыстардың ережелерін, әдістері мен формаларын айқындайды |
2 | ОН 10- халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Микроорганизмдерді өнеркəсіпте қолданудың ерекшеліктері. | Жазбаша |
2 | Микробиологиялық бақылаудың негізгі принциптері. | Жазбаша |
3 | Залалсыздандыру жəне олардың қолданыстағы түрлері. | Жазбаша |
4 | Нан пісіру өндірісіндегі биотехнологиялық құбылыстар | Жазбаша |
5 | Нан ашытқысын өндіру технологиясындағы микробиологиялық ерекшеліктер. | Жазбаша |
6 | Кондитерлік өндірісте қолданылатын шикізат түрлеріне сипаттама. | Жазбаша |
7 | Шарап өндірісінде қатысатын микроағзалардың қызметі. | Жазбаша |
8 | Спирт жəне арақ-ликер өндірісінде қолданылатын микроағзалардың түрлері. | Жазбаша |
9 | Сыра қайнату жəне алкогольсіз өндірісіндегі технологиялық айырмащылықтар. | Жазбаша |
10 | Зарарсыздандыру жəне өндірістік санитарияға жалпы сипттама. | Жазбаша |
11 | Сүт жəне сүт өнімдерінің өндірісіндегі өзгешеліктер. | Жазбаша |
12 | Консервіленген жəне кептірілген көкөністер өндірісіндегі технологиялық үдерістер. | Жазбаша |
13 | Ет өндірісіндегі микробиологиялық процестерге сипаттама | Жазбаша |
14 | Қант өндірісіндегі технологиялық процестер. | Жазбаша |
15 | Өндiрiс қалдықтарын пайдаға жарату үшiн микроағзалардың қолданылуы. | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|