Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BOB 3254 | Биопрепараттар өндірісінің биотехнологиясы | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пәннің мақсаты қaзipri заманғы
микробиологиялық әдістер
көмегімен жеке
биопрепараттарды алу
технологиясын
ауылшарушылық салаларының
өндірісінде қолдану негіздерін
қалыптастыру. Пәнді игеру
нәтижесінде азықтық ақуыз
өнімін микробиологиялық
түрлі әдістерінің
технологиялық желісін
қарастырады. Фермент
өнімдері үшін микроорганизм
биомассасын алу
технологиясын, биологиялық
активтік заттарды және
препараттарды биосинтездеу
арқылы тазартылған сапасы
жоғары өнімдер алу
алгоритмін құрастыру
дағдысын меңгертеді.
Жоқ
Жоқ
баяндау, пікір алмасу,
пікір таласу,
проблемалық әдістер.
1 | ОН 10 - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
2 | ОН11- өндірістік биотехнологияның қазіргі таңдағы даму деңгейінің өзекті аспектілерін талдай отырып, тірі ағзалардың түр өзгеріске ұшырау себептерімен ферменттердің молекулалық механизмдері, заңдылықтары негізінде генетикалық және биохимиялық үдерістердің, полиферменттік жүйелердің алгоритмін әзірлейді |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Микроорганизімдер және өсу кинетикасы, метаболизимі, классификациясы | Ауызша және жазбаша |
2 | Микроорганизімдер зат алмасуы, қоректенуі, продуценттері. | Ауызша және жазбаша |
3 | Өнеркәсіптік өндірістің микробиологиялық синтез өнімі. | Ауызша және жазбаша |
4 | Ақуыз препараттары өндірісінің технологиясы | Ауызша және жазбаша |
5 | Өсімдік гидролизатын алу | Ауызша және жазбаша |
6 | Биохимиялық өңдеу гидролизатты дайындау | Ауызша және жазбаша |
7 | Сульфитті щелокта және өсімдік шикізатының гидролизатында азықтық ашытқыны алу өндірісінің технологиясы | Ауызша және жазбаша |
8 | Паприн өндірісі | Ауызша және жазбаша |
9 | Гаприн өндірісі | Ауызша және жазбаша |
10 | Липид өндірісі | Ауызша және жазбаша |
11 | Аминқышқылы өндірісі | Ауызша және жазбаша |
12 | Лизин алу өндірісі | Ауызша және жазбаша |
13 | Глутамин қышқылы өндірісі | Ауызша және жазбаша |
14 | Азықтық және фармацевтикалық аминқышқылы | Ауызша және жазбаша |
15 | Триптофан алу. Қызылша қантын алмастырғыштар | Ауызша және жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|