Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ATOB 4260 | Азық-түлік өнімдерінің биотехнологиясы | төртінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пәннің мақсаты азық-түлік өнеркәсібіндегі шикізатты, қоғамдық тамақтану мен дайын өнімдердің, бұйымдардың
компоненттері құрылымы туралы білім негіздерін түсіндіру. Пәнді игеру нәтижесінде тағам өндірудің түрлі салаларында микроорганизмдердің метаболиттік белсенділік мəселелері мен азық-түлік өнімдерінде пайдаланылатын күрделі органикалық қосылыстарға зертханалық талдаулар жасау қабілетін меңгертеді. Биохимиялық қасиеттері мен тағамдық қауіпсіздік талаптарына сәйкестігін айқындайтын жұмыстарды ұйымдастыру дағдысын қалыптастырады.
Жоқ
Жоқ
Топтық жұмыс, Миға шабуыл,Пікір алмасу, Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН8- халықшаруашылық салаларындағы биологиялық объектілер, шикізат, аралас субстанциялар және дайын өнімдердің биотехнологиялық өндірістік ерекшелігіне сәйкестігін бағалауда физика-химиялық, технологиялық тәсілдерді, сәйкес құрал-жабдықтарды, өндіріс қалдықтарын қайта өңдеуді, сақтауды пайдалана отырып, зертханалық талдаулар мен эксперименттер жүргізеді |
2 | ОН 10 - халықшаруашылық салаларындағы биообъектілердің өнімділігін арттыруда озық құрал- жабдықтарды пайдалана отырып, талдаудың ұлттық экологиялық қауіпсіздік, уыттылық талаптарына сәйкес биотехнологиялық препараттар өндірісінде тиімді технологияларды іске асырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Азық-түлік биотехнологиясының негізі | Жазбаша |
2 | Биотехнология материалдары | Жазбаша |
3 | Тағам өндірістеріндегі залалсыздандырудын түрлері жəне оларды қолдану | Жазбаша |
4 | Тағам құрамындағы құнды заттар (ақуыздар, көмірсулар, дәрумендер) | Жазбаша |
5 | Тағам құрамындағы құнды заттар (минералды заттар, липидтер, ферменттер) | Жазбаша |
6 | Өнімдердің сыртқы түрін жақсартатын заттар тағамдық бояғыштар | Жазбаша |
7 | Ароматизаторлар.Тағам дық эфир майлары жəне дəмдегіш заттардың сығындысы | Жазбаша |
8 | Қоюландыргыштар, тұрақтандырғыштар жəне гельтүзгіштер | Жазбаша |
9 | Дəмдегіш заттар. Дəмдегіш заттардың жіктелуі | Жазбаша |
10 | Тағам өнімдерінің сақтау мерзімінің ұзаруына əсер ететін заттар. Тотықсыздандырғышта р (антиоксиданттар) | Жазбаша |
11 | Технологиялық процестерді тездететін жəне жеңілдететін заттар. Табиғи ферменттер жəне өндірістік ферменттік препараттар | Жазбаша |
12 | Биологиялық белсенді қоспаларды өндіру жəне оларды пайдалану | Жазбаша |
13 | Тағамдардың улылығы жəне одан сақтану жолдары | Жазбаша |
14 | Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар | Жазбаша |
15 | Генетикалық модификацияланған өнімдер | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|