Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
SM3301 | «Санитарлық микробиология » | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Түрлі аурулар қоздырғыштары болып табылатын патогенді микроорганизмдер мен вирустар, сондай-ақ жануарларды зақымдай алатын, азық-түлік өнімдерінің бүлінуін тудыратын қоршаған ортадағы микроорганизмдерді теориялық және практикалық негіздерін қалыптастыру. Оқу курсы су, ауа, топырақ, сүт және ет өнімдерін зерттеудің
санитарлық-бактериологиялық әдістерінің әдіснамалық негіздерін қалыптастырады. Пән сыртқы орта объектілерінің
санитарлық-гигиеналық күйін зерттеуге бағытталған.
Ауылшаруашылық селекциясы,
Клетка биологиясы,
Топтық жұмыс,Миға шабуыл, Пікір алмасу, Сын тұрғысынан ойлау
1 | ОН 4 - Жаратылыстану ғылымдарының мәселелерді шешуде теория мен мен практиканы ұштастырады, зерттеушілік дағдыларын қалыптастырады; -білімін қолдану тәжірибесінде кәсіби қызметінің тиімділігін арттырады |
2 | ОН 9 -- биологиялық объектілерді бақылау, таксономиялық жіктеу, салыстыру, суреттеу біліктерін көрсетеді; - теория мен тәжірибеде алған білімдері мен практикалық дағдыларын зерттеу жұмыстарында үйлестіреді |
3 | ОН 11 - биологиялық нысандар туралы білімді терең меңгереді; -үдерістер мен құбылыстардың заңдылықтарын бағалай алады, іс жүзінде қолдану қабілетін көрсетеді |
4 | ОН 12 -табиғи ресурстарды тиімді пайдалану мен қорғау заңдары мен, принциптерін және ережелерді талдайды, қорғау бойынша іс- шараларды ұйымдастырады |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Санитарлық микробиология пәні, даму тарихы, мақсаты мен міндеттері. | Жазбаша |
2 | Қоршаған ортадағы микроағзаларғатүрлік сипаттама | Жазбаша |
3 | Топырқтың санитарлық- микробиологиялық көрсеткіштері . | Жазбаша |
4 | Судың санитарлық- микробиологиялық көрсеткіштері | Жазбаша |
5 | Микроағзалармен антибиотиктердің биосинтезделуін жоғарылату жолдары. | Жазбаша |
6 | Қоршаған ортадағы объектілердің санитарлық, гигиеналық жағдайының микробиологиялық көрсеткіштері | Жазбаша |
7 | Азық-түлік өнімдерінің санитарлық- көрсеткіштері | Жазбаша |
8 | Ет және еттен жасалған өнімдердің микробиологиясы | Жазбаша |
9 | Сүт және сүт өнімдерінің санитарлық- көрсеткіштері | Жазбаша |
10 | Ауа микрофлорасының ерекшеліктері. | Жазбаша |
11 | Жеке тұрмыстық заттар мен адам ағзасындағы санитарлық- бактериологиялық көрсеткіштеріне сипаттама | Жазбаша |
12 | Патогенді микроағзаларға жалпы сипаттама | Жазбаша |
13 | Адамның микробиотасы. Ауыз қуысының микрофлорасы | Жазбаша |
14 | Тағам токсикоинфекцияларын, ішек инфекциялық аурулары мен тағамды токсикоз ауруларын қоздырушылар. | Жазбаша |
15 | Адам ағзасының микрофлорасын қалпына келтіретін препараттар өндірісі. | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
---|