Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
An 3291 | Ауылшаруашылық негіздері | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пән топырақ және оның құрылымын, құрамын, қасиеттерін және географиялық таралу заңдылықтарын, ауылшаруашылық дақылдарын тиімді пайдалану және жақсарту жолдарының теориялық және практикалық білімін
қалыптастырады. Пәнді меңгеру барысында білімгер агробиология саласында озық теориялық және практикалық білімін қолданып, оқу-далалық және зертханалық жағдайда агробиологиялық тәжірибелер жоспарлауға және
жүргізуге дағдыланып, биоресурстарды тиімді пайдалану мәселелерін шеше алады.
жоқ
жоқ
1. топпен жұмыс
2. постер қорғау
3. миға шабуыл
1 | OH5- Кәсіби қызметте биология саласындағы озық теориялық және практикалық білімін қолданады. |
2 | OH6- Оқу-далалық және зертханалық жағдайда заманауи құрал-жабдықтарды пайдаланып, биологиялық тәжірибелер және зерттеулер жүргізеді. |
3 | ОН7- - Биологиялық объектілер мен жүйелерді зерттеулердің статистикалық нәтижелерін компьютерлік бағдарламаларды пайдаланып, сауатты тұжырымдайды. |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Кіріспе. Пәннің даму тарихы. Мақсаттары, міндеттері. | Жазбаша |
2 | Ауыл шаруашылығы өндіріс саласы ретінде топырақтардың шығу тегі және классификациясы Топырақтың ауыл шаруашылығында қолданылуы Ауыл шаруашылығы және агрохимия негіздері және эволюциялық маңызы | Жазбаша |
3 | Өсімдік шаруашылығы ғылым ретінде. Егістік шаруашылығы. Көкөніс өсіру. Жеміс өсіру. | Жазбаша |
4 | Ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру Ауыл шаруашылығы жануарларын азықтандыру негіздері | Жазбаша |
5 | Ет және сүт өндірісі. Мал шаруашылығының салалары. | Жазбаша |
6 | Майлы дақылдардың маңызы. Ботаникалық әртүрлілік. Ең маңызды, сапалы өсімдік майларының айырмашылығы. Эфир майлы өсімдіктердің әртүрлілігі және олардың қолданылуы. | Жазбаша |
7 | Топырақтың шығу тегі. Топырақ және оның құнарлығы туралы түсінік. Рөл табиғаттағы топырақтар. | Жазбаша |
8 | Топырақ құрамы. Топырақ құнарлылығындағы органикалық заттардың рөлі Топырақтың фазалық құрамы. Топырақ ерітіндісінің және газдың құрамы ортасы, олардың ауыл шаруашылығы дақылдарының шығымдылығының қалыптасуына әсері. | Жазбаша |
9 | Топырақтың деградациясы. Топырақты эрозиядан және техногендік өнімдермен ластанудан қорғау шараларының жүйелері. | Жазбаша |
10 | Ауыл шаруашылығы ауыл шаруашылығы өндірісінің саласы ретінде және топырақты ұтымды пайдалану және оларды жақсарту туралы ғылым ретінде құнарлылығын. Ауыл шаруашылығын жасылдандыру. Ауыл шаруашылығының даму тарихы. Ауыл шаруашылығының негізгі заңдылықтары. Мәдени өсімдіктердің қоршаған орта факторларына қойылатын жалпы талаптары | Жазбаша |
11 | Шаруашылық жүйесі туралы түсінік. Егіншілік жүйелері туралы ілімнің дамуы. Шаруашылық жүйелерінің түрлері мен түрлері. Қазіргі егіншілік жүйелерінің ғылыми негіздері. | Жазбаша |
12 | Арамшөптер мен арамшөптер туралы түсініктер. Келтірілген зиян арамшөптер. Зияндылық шегі. Арамшөптердің биологиялық сипаттамасы. Арамшөптер тіршілік ету ортасының көрсеткіштері ретінде. Арамшөптердің агробиологиялық классификациясы және олардың маңызды өкілдері. Арамшөптермен күресу әдістерінің классификациясы. | Жазбаша |
13 | Өсімдік шаруашылығы ауыл шаруашылығы өндірісінің ғылым және саласы ретінде. Өсімдік шаруашылығының мәселелері. Жіктелуі және шығу тегі мәдени өсімдіктер. | Жазбаша |
14 | Өсімдік шаруашылығы ауыл шаруашылығы өндірісінің ғылым және саласы ретінде. Өсімдік шаруашылығын зерттеудің міндеттері, объектілері және әдістері. Өсімдік шаруашылығының теориялық негіздері. Жіктеу принциптері мәдени өсімдіктер. Өндірістік және ботаникалық- биологиялық егістік дақылдарын топтастыру | Жазбаша |
15 | Ашық жерлерде көкөніс дақылдарын өндіру Көкөніс шаруашылығы өсімдік шаруашылығының бір саласы және ғылыми пән ретінде. Көкөністердің адам тамақтануындағы маңызы. Көкөніс шаруашылығының даму тарихы және қазіргі жағдайы | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 |
---|