Туризм бакалавриат бағдарламасы
Сабақтың коды Курс аты Сынып Академиялық кредит Cағат Апталық сабақ сағаттары (лекция) Апталық сабақ сағаттары (практика) Апталық сабақ сағаттары (зертханалық)
TTK 3287 Туризмдегі тамақтандыру қызметтері Екінші курс 5 150 1 2
Пәннің сипаттамасы
Қазақ тілі
Б.Кылыч

Пән туризм саласында тамақтану қызметтерін ұйымдастыру бойынша базалық теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Білімгер тамақтану ұйымдарында сапа, стандарттау және сертификаттау бойынша нормативтік құжаттарды қолданады,   тұтынушылардың әртүрлі топтарына қызмет көрсету нысандары мен әдістерін анықтап, туристік қызмет көрсету процестерін ұйымдастырады

Туризм менеджменті

Туризмология

баяндау, пікір алмасу, пікірталасу, проблемалық әдістер.

1Халықаралық стандарт, нормативтік-құқықтық актілер талаптарын сақтап туристік қызмет құжаттамаларын рәсімдейді
2Туристік кәсіпорын қызметінің нысандары мен әдістерін анықтап, туристік қызмет көрсету процестерін ұйымдастырады
Haftalık KonuБағалау әдісі
1Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының даму тарихыпрезентация
2Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы бөлмелер мен Залдардың интерьерлеріпрезентация
3Асханалық ыдыс – аяқтар мен құрал – жабдықтарпрезентация
4Мәзір құрастыру принциптері мен Шарап картасыпрезентация
5Қызмет көрсетуді ұйымдастырудың этаптары мен сервировка ережелеріпрезентация
6Салқын тағамдар, басытқылар мен бірінші ыстық тағамдарды жіберудің ерекшеліктері және ережелеріАуызша және жазбаша
7Майлықтарды түю формалары.Тамақтану мәдениетіпрезентация
8Тамақтандыру орындарының сыныптандырылуыпрезентация
9Мейрамханалардағы сервис әдістеріпрезентация
10Екінші ыстық тағамдар мен тәтті тағамдарды жіберудің ерекшеліктеріпрезентация
11Банкеттерге қызмет көрсету. Банкетке тапсырысты қабылдаупрезентация
12Фуршет және коктейль жиындарыпрезентация
13Қонақ үйлердегі қызмет көрсетупрезентация
14Мейрамхана залындағы тұтынушыларға қызмет көрсету.презентация
15Қызмет көрсету мәдениеті мен этика ережелеріАуызша және жазбаша
Пәннің оқу нәтижелерімен байланысы
PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10
Оқулық / Материал / Ұсынылатын ресурстар
1Батырова , Н. Т. Мейрамхана ісі. Оқулық туризм, экономика, мемлекеттік басқару, менеджмент, логистика және басқа мамандықтарының студенттеріне арналған / Н. Т. Батырова . - Алматы : Лантар Трейд, 2021. - 156 с. - ISBN 978-601-243-454-5 : ~Б. ц. - Текст : непосредственный. УДК 642.5
2Абишов, Н. У. Банкет ұйымдастыру. Оқу құралы / Н. У. Абишов. - Түркістан : Тұран, 2019. - 102 с. - ISBN 978-2-6173-5372-4 : ~Б. ц. - Текст : непосредственный.
3Сафуани, Ж. Тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру. Оқу құралы. / Ж. Сафуани, Қ. Мұқанова, А. Бектурганова. - Алматы : Лантар Трейд, 2020. - 129 с. - ISBN 978-601-7607-35-7 : ~Б. ц. - Текст : непосредственный. УДК 646.79
4Мизамбекова, Ж. К. Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері. Оқулық құрал / Ж. К. Мизамбекова, Е. А. Шаяхметова, Д. Шаршанкулова. - Алматы : Лантар Трейд, 2018. - 203 с. - ISBN 978-601-80743-0-1 : ~Б. ц. - Текст : непосредственный. УДК 642.5
5Мизамбекова, Ж. К., Основы предпринимательской деятельности в ресторанном и гостиничном бизнесе. Учебное пособие. / Ж. К. Мизамбекова, Е. А. Шахметова, Д. Шаршанкулова. - Алматы : Лантар Трейд, 2018. - 220 с. - ISBN 978-601-80743-1-8
6Алексеенко Т.Н., Культура ресторанного и гостиничного сервиса, Учебное пособие – Карагандинский экономический университет Казпотребсоюза. Караганда, 2016
7Царегородцева, А.Г., Гостиничное хозяйство и сервис, учебное пособие, Павлодар, Кереку, 2016
8Кенжебеков Н.Д., Ресторанное и гостиничное хозяйство. Учебное пособие -Карагандинский экономический университет Казпотребсоюза. Караганда, 2017. –155с
9Батырова Н.Т., Мейрамхана ісі. Оқулық.Түркістан, 2016.
10Е.А.Гречишкина, Ресторанное дело. Уч.метод.пособие. Пинск ПолесГУ 2017.
11Лутошкина Г. Г., Гигиена и санитария общественного питания : учеб. пособие / Г. Г. Лу¬тошкина. — 5-е изд., стер. — М. : Издательский центр «Академия», 2014. — 64 с. — (Повар, кондитер)
12Уварова A.K., Ресторанный бизнес в туризме: учеб. пособие . – Aлмaты: Қaзaқ университеті, 2017. – 290 с