Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
PPOKNT 6213 | Профилактикалық пәндерді оқытуда құзыреттілікке негізделген тәсіл | Бірінші курс | 5 | 150 | 3 | 0 | 0 |
Пән Болон процесі шеңберінде білім беру жүйесін дамыту мен жетілдіруді қарастырады және педагогикалық қызметке жаңа тәсілдерді зерттейді. Курс барысында магистранттар білім беру қызметін халықаралық стандарттарды, қағидаларды, әдістер мен құралдарды пайдалана отырып ұйымдастыруға үйренеді; этика қағидаларын және көшбасшының дағдыларын сақтай отырып, оқытудың түпкілікті нәтижесіне қол жеткізу үшін қағидаттарды меңгереді. Оқу үрдісінде оқытудың инновациялық және интерактивті әдістерін қолданады.
жоқ
жоқ
1 | Профилактикалық пәндерді оқытуда педагогикалық жобалаудың нәтижелері және бағалауды дискриминациялайды; |
2 | Білімгерлердің жобалау әрекеттерін ұйымдастырады және талқылайды.; |
3 | Қоғамдық денсаулық сақтаудың стандартты құралдарын пайдаланып, жобалауды жүзеге асыру логикасын квалификациялайды; |
4 | Денсаулықты нығайту және қауымдастықтарды дамыту стратегиясын жобалап енгізеді. |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Профилактикалық медицинаға кіріспе тақырыбына студенттерді дайындау және құзыреттілігін бағалау. | Сұрақ-жауап |
2 | Дәрігер бөлмесіндегі жұқпалы аурулар кезіндегі алдын алу үшін жасалатын профилактикалық шаралар тақырыбына студенттерді дайындау және құзыреттілігін бағалау. | Сұрақ-жауап |
3 | Жұқпалы аурулар иммунды әдіспен алдын ала сақтану тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | АуызшаСұрақ-жауап |
4 | Ауыз судың және сумен қамтамасыз ететін су көздерінің сапасын гигиеналық бағалау тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | АуызшаСұрақ-жауап |
5 | Су факторымен байланыстыаурулар, түрлері, таралуы, кездесу жиілігі, алдын-алу шаралары тақырыбына студенттерді дайындаужәне құзыреттілігін бағалау. | АуызшаСұрақ-жауап |
6 | Егулердің ұйымдастыру тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілігін бағалау. | Ауызша және жазбаша |
7 | Тамақтан уланулар, инфекциялар және олардың алдын алу тақырыбна студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Сұрақ-жауап |
8 | Топырақ гигиенасы және елді мекендерді тазарту тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Ауызшапрезентация |
9 | Емдік профилактика. Ауруханалардың жалпы жоспарларын гигиеналық бағалау тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Ауызшапрезентация |
10 | Қазіргі заманғы негізгі әлуметтік мәселелермен байланысты денсаулық жағдайы бұзылуының алдын алудағы жеке бас гигиенасын қадағалау. | Сұрақ-жауап |
11 | Инфекциялық ауруларға қолданылатын шаралардың негізгі қағидалары тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Сұрақ-жауап |
12 | Еңбек гигиенасы. Кәсіптік уланулар және олардың алдын алу тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | АуызшаСұрақ-жауап |
13 | Өнеркәсіптік шаң, оның гигиеналық маңызы тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Сұрақ-жауап |
14 | Радиациялық гигиена. Радиациялық гигиенадағы негізгі түсініктер ету принциптері тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Сұрақ-жауап |
15 | Әскери гигиена. Қарулы күштердің жалпыға арналған бөлімдері тақырыбына студенттерді дайындау, құзыреттілік бойынша бағалау. | Сұрақ-жауап |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 |
---|