Сабақтың коды | Курс аты | Сынып | Академиялық кредит | Cағат | Апталық сабақ сағаттары (лекция) | Апталық сабақ сағаттары (практика) | Апталық сабақ сағаттары (зертханалық) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Osh 3290 | Өсімдік шаруашылығы | Үшінші курс | 5 | 150 | 1 | 2 | 0 |
Пән мәдени дақылдарының морфологиялық құрылысын және биологиялық ерекшеліктерін, өсімдік дақылдарының өсіру технологияларын, өсімдік шаруашылығы үшін маңызын қарастырады. Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушы топырақ-климаттық жағдайларына байланысты негізгі екпе дақылдардың технологиялық картасын жасау білімдерін қолданып, әртүрлі агробиологиялық жағдайда егу және өсіру дағдыларын игереді, екпе дақылдарын жіктеуге дағдыланады және оқу-далалық жағдайда биологиялық тәжірибелер жүргізе алады.
жоқ
жоқ
1. топпен жұмыс
2. постер қорғау
3. миға шабуыл
1 | OH5- Кәсіби қызметте биология саласындағы озық теориялық және практикалық білімін қолданады. |
2 | OH6- Оқу-далалық және зертханалық жағдайда заманауи құрал-жабдықтарды пайдаланып, биологиялық тәжірибелер және зерттеулер жүргізеді. |
3 | ОН8- Бақылау, салыстыру, суреттеу біліктерін көрсетіп, компьютерлік анықтағыштарды қолданып, биологиялық түрлерді жіктейді. |
Haftalık Konu | Бағалау әдісі | |
---|---|---|
1 | Кіріспе. Пәннің даму тарихы. Мақсаттары, міндеттері. | Жазбаша |
2 | Тұқым туралы ғылым | Жазбаша |
3 | Дәнді дақылдар. Жалпы астық нандарының ерекшеліктері. | Жазбаша |
4 | Дәнді бұршақ дақылдары | Жазбаша |
5 | Тамыр көкөністер, түйнектер, бақша дақылдары | Жазбаша |
6 | Майлы дақылдардың маңызы. Ботаникалық әртүрлілік. Ең маңызды, сапалы өсімдік майларының айырмашылығы. Эфир майлы өсімдіктердің әртүрлілігі және олардың қолданылуы. | Жазбаша |
7 | Тоқыма дақылдардың маңызы, оларды топтастыру және өсіру аймақтары. Мақта талшығының технологиялық қасиеттері. Негізгі түрлері. Өсу технологиясы, мақтаның жоғары өнімділігін қамтамасыз ету. | Жазбаша |
8 | Есірткі өсімдіктер Темекі мен шөгінділердің маңызы, егіс алқаптары. Техниканың ерекшеліктері темекі өсіру. Көшеттерді дайындау. | Жазбаша |
9 | Сирек кездесетін (дәстүрлі емес) азықтық өсімдіктер Мал азықтық өсімдіктерді интродукциялау және оның азық- түлік қорын нығайтудағы маңызы мал шаруашылығы Маңыздылығы, қоректік қасиеттері, таралуы, өнімділігі, ботаникалық және морфологиялық сипаттамасы, өсу және даму ерекшеліктері. | Жазбаша |
10 | Күздік дақылдардың маңызы, олардың сипаттамасы. Егістік аймақтары. Күздік қара бидайды өсіру технологиясы. | Жазбаша |
11 | Экологиялық және өсірудің экономикалық принциптері егістік дақылдары | Жазбаша |
12 | Сыртқы орта факторларға өсімдік қажеттілігінің биологиясы. | Жазбаша |
13 | Дәнді бұршақ дақылдары. Ботаникалық әртүрлілік. Мағынасы, ақуыз мәселесін шешудегі рөлі | Жазбаша |
14 | Дәрілік Өсімдіктер | Жазбаша |
15 | Бал беруші және есірткі өсімдіктері | Жазбаша |
PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 |
---|